Pagina's

dinsdag 26 augustus 2014

Cadeautjes voor 3 toffe grieten

Zondag was het groot feest bij mijn broer thuis: de ladies of the house zijn allemaal jarig in augustus en dat gingen we vieren. Nona werd 3 jaar, Julie 11! en (mee)mama Kathleen was ook jarig ;-).
Op de verlanglijstjes stonden verschillende tassen: een kleuterrugzakje, een klein toilettasje voor die kleuter en een breitas voor de mama.
Ik zag in de Veritas toffe breitassen staan, maar natuurlijk, in plaats van er daar gewoon één te kopen, ging ik op stoffenjacht, kocht ritsen en tekende een patroon uit.
Met dit model had ik 2 opties: de voering vastzetten aan de buitenstof en de naden binnenin afwerken met biaislint of voering en buitenstof met de hand vastmaken aan elkaar aan de rits.
Biais en Lady Stitch, dat klikt niet zo! (als er iemand eens een workshop 'werken met biais' wil organiseren: ik kom zeker!), dus zette ik de voering met de hand vast, en dat viel best mee.
Om de tas te verstevigen gebruikte ik Decovil light. Een klein zakje vooraan om de breinaalden apart op te bergen.

 De voering binnenin.

De zijkant.

Voor Nona maakte ik een kleuterrugzakje met bijpassend toiletzakje.
Het patroon van de rugzak komt van vlaanderennaait.blogspot.be
Het toiletzakje tekende ik over van een zakje dat we hier thuis hebben liggen, zo eentje waarvan de zijnaden zijn afgewerkt met biaislint.
Maar zoals eerder vermeld, zijn wij geen goede vrienden, dus zocht ik een andere oplossing om de tas in elkaar te steken. En ik vond ze!Grote zus Julie vroeg een bon om ergens een naaiworkshop te gaan volgen. (ze volgde onlangs een workshop in een stoffenwinkel en dat vond ze heel plezant) Tja, daar kon ik toch niet aan weerstaan. Ik bood haar aan om een dagje samen met mij te naaien: eerst gaan we op stoffenjacht en dan zetten we ons aan de naaimachine. Maar eerst bedenken wat ze wil maken natuurlijk.
Toen het feestje ten einde liep, had ik niet enkel een worshopdate met Julie maar ook met Kathleen en broer Arno vroeg of hij dan ook mee mocht komen. Dat wordt een gezellige boel!

2 opmerkingen:

  1. leuke geschenken en je bent nu echt wel de top tantie denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer prachtige creaties!
    Als Laure dit ziet, is ze weer helemaal verkocht. Alles wat rood is met witte bollen, verzamelt ze.

    BeantwoordenVerwijderen