Pagina's

woensdag 18 april 2012

2 coole zakken voor nog coolere tieners

Ja ja, de eerste realisaties zijn een feit: een tas met flap voor Pieter en een tas met rits voor Charlotte.
Voor de tas van Pieter gebruikte ik een patroon dat ik vorig jaar op het Stoffenspektakel aan het kraam van de toile cirée kocht. Ik maakte er toen al 2 tassen van maar in die stof vind je geen toffe jongensprints voor + 8 jaar. Maar vorig weekend kocht ik een soort gordijnstof met plattegrond van Londen op en maakte er deze tas van.

Het was dus een patroon dat ik al gebruikte en het is echt niet zo moeilijk. Enkel het biaislint rondom werkte niet mee. Ik moet eens uitzoeken wat de juiste manier is om dat vast te naaien.
Om de tas wat stevigheid te geven, gebruikte ik een oude boodschappentas van Birkenstock, die ik tussen de buitenstof en de voering stak. Zo behoud de tas zijn vorm.

Charlotte wou een tas met rits waar een map in past. Ze koos als model de  tas van Van Katoen. Maar met een rits erin. Overal las ik dat die helemaal niet moeilijk te maken was dus vol goed moed begon ik er aan. Ze was echter niet groot genoeg voor de map, dus maakte ik ze wat hoger. Ik gebruikte geen beleg maar dubbelde de tas helemaal. Het was inderdaad vrij eenvoudig en ik ben tevreden van het resultaat!

1 opmerking:

  1. Zien er goed uit! Goed idee de andere tas erin te verwerken ipv de dikke vulling.
    Stofjes zijn ook zeer geslaagd.
    Hoop dat ik er dit weeked ook weer kan aan beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen