Pagina's

zondag 21 september 2014

Naaitalent ontdekt tijdens workshop!

Hier vertelde ik jullie over de workshop die ik cadeau deed aan metekind Julie.
Vorige week zaterdag was het zover!
Om 9u 's ochtends spraken we af om bij Bazaar Frida een schoon stofje te kiezen: Julie wou graag een zwierkleedje maken.
Stof kiezen is vaak het moeilijkste deel van naaien, maar Julie wist vrij snel wat ze wou. Nadat de eerste keuze wegviel wegens te weinig stof op de rol, koos ze een zeer mooi, fris stofje.
Een blinde rits (ja, ja, we gingen ineens voor het echte werk!) en passend naaigaren erbij en we waren klaar om er in te vliegen;

Het patroon van het bovenstukje haalde ik uit 'Stof voor durf het zelvers' en de cirkelrok tekende ik à la Mme Zsazsa. Het overtekenen en knippen van de patroondelen deed Julie zelf, de stof knippen liet ze aan mij over.

Plusmama Kathleen kwam ook mee naaien en ging voor de Jackiedress uit 'Droomjurken'.

En toen werd er genaaid, genaaid en genaaid! Aan een stevig tempo werden alle stofdelen aan elkaar genaaid en werd de blinde rits er in gezet. Ik mocht af en toe 'sturen' terwijl Julie de pedaal bediende. Vooral de rondingen vond ze lastig (omdat ze er graag een stevige vaart achter zette en bij rondingen wil het dan wel eens fout lopen...).

Samen achter de naaimachine.

Na enkele uren aandachtig werken, was het zwierkleedje klaar!

 Zo trots!

En zwieren dat dat kleedje kan!

Na het kleedje had Julie er nog niet genoeg van. Met de stofresten maakte ze eerst met eigen fantasie een handtasje voor kleine zus Nona en daarna vroeg ze me 'een patroon voor een handtasje om het aan de binnenkant ook mooi te kunnen afwerken'.

Tussendoor werd er enkel gepauzeerd voor lekkere pistoleetjes en heerlijke huisbereide lasagne door dochterlief (heel de familie werd dan maar ineens uitgenodigd om mee te smullen en verwonderd te staan van de naaikunsten van mijn leerlingen).

Ik vond het een zeer gezellige dag en heb er zeker zin in om dit nog eens te organiseren!

(een aan-foto van de Jackiedress is er jammer genoeg niet. Maar ik kan jullie ervan verzekeren dat Kathleen er in zal stralen en veel complimenten zal ontvangen!)


1 opmerking:

  1. Wauw! Weldra kunnen we leuke stoffen kopen bij Lady Stitch, ineens iets lekker eten en nog een workshop meepikken... Loop ik te hard van stapel? Ik zie het al helemaal zitten... en dromen mag hé...

    BeantwoordenVerwijderen