Pagina's

zondag 6 januari 2013

Een dagje niet naaien

Gisteren nam ik me voor om eens een dag niet te naaien. Een dag met huishoudelijke werkjes: wassen, strijken, boodschappen doen, opruimen... je kent dat wel.
Maar een mens moet toch ook al eens een pauze nemen. En tijdens zo'n pauze vond ik op Pinterest deze tas. Een tas klaar in 1 uur! Lap, toen had ik het vlaggen he! Mijn hersenen begonnen al te werken: heb ik zo'n tas nodig? Ja, handig om mijn boterhammetjes en andere versnaperingen in te stoppen als ik ga werken. De tas die ik nu gebruik is eigenlijk veel te groot.
Heb ik stof om zo'n tas te maken? Dat moet haast wel, in die grote voorraad stoffen.
Ik printte de tutorial al af maar hield me nog even aan mijn gemaakte voornemen: niet naaien vandaag.
Maar, 1 uurtje naaien, dat moet toch kunnen? Zeker na al die vervelende klussen die ik vandaag al deed?

Tegen de avond aan dook ik dan toch eens in mijn stoffenkast en na wat gewissel en denkwerk koos ik voor rood namaakleder. Hetzelfde als van dit portemonneetje.
Bij het nader bestuderen van de tutorial bleek die 1-uurtas me toch te plattekes. Er werd bjvoorbeeld geen diepte gecreëerd.
Dus dook ik in mijn Zo geknipt! (gekregen van mijn petekind!) en daar vond ik de 'schoudertas met verzonken rits'. Die zou het worden!

Patroon tekenen, stof knippen en naaien maar! En dat dit projectje meer dan een uur in beslag zou nemen, daar dacht ik niet aan!
Manlief maakte heerlijke spaghettisaus, zoonlief vertrok naar de scouts en een logeerpartij en dochterlief liet zich verslaan met Monopoly door haar vader. En ik, ik naaide verder!

Het werd stil in huis, iedereen naar bed. 'Ik kom direct ook slapen hoor!'
'Nog vlug even de rits erin.'
'Oh, nu is het niet veel werk meer, ik doe snel voort, dan is ze klaar!'

En inderdaad, ze was klaar gisterenavond/nacht.
En ik vind ze prachtig!  Ben er apetrots op!
Dankjewel Sanne en Riet voor dit mooie ontwerp!

Ik ga morgen trots aan de slag! En wat zullen die boterhammetjes smaken!

2 opmerkingen: