Pagina's

maandag 12 november 2012

40!

40 worden, het was niet iets waar ik tegenop zag. Nu het echt zover is, kijk ik er nog steeds niet tegenop. Integendeel zelfs: mijn hart gloeit over van warmte en ik betrap mezelf er op steeds met een glimlach rond te lopen.
Ik verklaar me nader!

Vrijdag kreeg ik van manlief een grote omslag met daarin een brochure. 
 
Mijn man, dochter, zoon, mama, papa, schoonmama, broer, schoonbroers, schoonzussen, nichtjes en neefje deden me een weekendje Leuven cadeau! Samen met mijn grote schat mocht ik twee dagen gaan ontspannen in The Lodge in Heverlee.
Vlug de koffer inladen en wegwezen!
We kregen nog een laatste boodschap mee: we verwachten jullie niet voor 14u op je verjaardagsfeestje zondag.
 
Het werd een weekend met een beetje shoppen. Ik ging op ontdekkingstocht in Hexagoon en kwam buiten met een beperkte buit maar met het vaste voornemen om nog een keer terug te komen in het gezelschap van schoonzus en andere creatievelingen.
 
 
Het werd vooral een weekend van rust, van lekker eten, van genieten van mekaar en van de prachtige herfstkleuren.
 

 
Al snel was het zondagmiddag en tijd om huiswaarts te keren.
Vlug naar huis om kinderen bij te knuffelen, feesttenue aan te trekken en naar het geheime verjaardagsfeest te trekken. Spannend!
Bij het inrijden van de straat merkten we dat iemand snel de raam dichttrok en dat alle lichten brandden in de woonkamer. Zou het feest bij ons thuis zijn?
Bij de voordeur aangekomen hoorden we opgewonden gegiechel en gegibber en na aanbellen ging de deur maar op een kier open. Voorzichtig duwden we ze verder open en daar stond/zat onze hele familie in onze gang ! Met rondom hen lekker geurende kaarsen.
Na 3 keer naar adem te happen en mijn schat die sneller bij zijn positieven kwam, merkten we dat onze gang er niet meer uitzag zoals we hem vrijdag hadden achtergelaten! Al het behangpapier was verdwenen, muren mooi wit, nee sorry, muren mooi kiezel, electriciteitsdraden weggewerkt! Man, man, wat een verrassing! En nee, er stond geen cameraploeg bij, deze make-over is niet op tv te bewonderen!
 

 
Diep inademend, tranen wegpinkend, iedereen bedankend, kwam er nog een verrassing tevoorschijn! Ze hadden niet enkel onze gang onder handen genomen, ook onze keuken, die al jaren schreeuwde om afgewerkt te worden, was aan de beurt geweest!
Een boomstronk die manlief net na het kopen van ons huis (10 jaar geleden) in het park vond en al die tijd lag te wachten om gebruikt te worden bij de keukenverlichting, is nu het pronkstuk van ons huis!
 
 
Op de achtergrond zie je ook nog een witte hanglamp waar elke medeplichtige zijn/haar naam opzette!
Ook werd de bovenkant van onze keukenkasten afgewerkt.
 
Pfoe, en dat hadden ze allemaal in een weekendje geklaard! Ze noemen het zelf een stevige teambuilding. Enkele sterke, grappige verhalen zullen nog een hele tijd meegaan!
 
Wij zijn hen zeer dankbaar!
 
Zij kijken al uit naar hun eigen 40ste verjaardag!
 
Maar dit was nog niet alles!
Op tafel stond een grote doos. Zat er in wat ik dacht, of was de verpakking een schijnmanoeuvre?
Nee, er zat in wat ik hoopte maar niet durfde van dromen: een overlock!
 
 
En om het allemaal helemaal echt te maken, kreeg ik ook nog naamkaartjes en een groot sjabloon.Nu zie je, 40 worden is helemaal niet zo erg!
 
Hierbij nog eens een grote dankjewel aan alle medeplichtigen!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten