Pagina's

donderdag 11 december 2014

Een zwart geitje

Op het Stoffenspektakel in Antwerpen van oktober (of was het nog september?) stond een Frans kraam met echt leder aan scherpe prijzen. Vooral het geitenleder was mooi van prijs.
Ik koos 2 lappen zwart, 1 groene lap en 1 okerachtige lap.
Ze liggen hier al lang te wachten om verwerkt te worden. Want zo'n echte lederlap verknippen, doe je dus niet zomaar. Daar denk je lang over na: welk model wil ik maken, zal dat er wel uitgaan, zou het wel goed zijn...

Vorige week begon ik er dan toch maar eens aan!
Ik typte op Google afbeeldingen 'handtassen' in en ging op zoek naar een model dat me zinde. Ik zocht een grote handtas en vond deze:

En net daar onder vond ik dit:
Die foto komt me bekend voor ;-)

Wel grappig dat je je eigen creaties tegenkomt bij Google. Toen ik enkel dagen erna 'verzorgingstassen' intikte, vond ik nog veel meer eigen foto's. We namen de proef op de som en probeerden het ook op de smartphone van zoonlief (hij heeft nog nooit Lady Stitch opgegeven) en ook daar hetzelfde resultaat. Super! (of heeft dat met hetzelfde IP-adres te maken ofzo?)

Maar goed, ik wou dus zo'n handtas namaken.
Na het goed bestuderen van de foto's, sloeg ik aan het tekenen en puzzelen.
Het geitenleder is vrij stroef en dik. Het was dus geen opties om dubbele naden te maken. Maar dat is ook niet nodig met echt leder natuurlijk, beide kanten zijn mooi en mogen gezien worden.
Het was wel trekken en sleuren onder de naaimachine want die lappen lieten zich niet zomaar sturen.

Maar ik ben apetrots op het eindresultaat!
Jammer genoeg had ik aan de buitenzijde geen naad waar mijn nieuwe label in paste, dus stak ik het aan de binnenzijde aan het GSM-zakje. Daarom nog even een foto van mijn nieuwe 624 labels!


2 opmerkingen: